Hotel-hladina

Kapri, Itálie: téměř nepostřehnutelný ostrov s bezchybnou krásou a půvabem

block
Obrázek odracin jason

Ostrov Kapri, který se nachází v Tyrhénském moři nedaleko Neapole, je bezesporu jednou z nejkrásnějších destinací v Itálii. Tento malý ostrov, který se rozkládá na ploše pouhých 10,4 čtverečních kilometrů, je ale plný překvapení a zajímavostí pro turisty z celého světa.

Jedním z nejoblíbenějších míst na Kapri je Marina Piccola, malebné přístaviště obklopené útesy a modrou mořskou vodou. Pro milovníky historie je pak nepřehlédnutelný hrad Villa Jovis, který byl postaven římským císařem Tiberiem a nabízí úchvatný výhled na okolní krajiny.

Kapri je také známý svými luxusními butiky a obchody, kde si můžete pořídit originální módní kousky od nejlepších světových návrhářů. Pro milovníky gastronomie pak nechybí místní restaurace nabízející tradiční italská jídla a nápoje.

Pro ty, kteří touží po odpočinku a relaxaci, nabízí Kapri také mnoho pláží s jemným bílým pískem a azurovým mořem, kde si můžete užít klidné dny na slunci.

Kapri je opravdu téměř nepostřehnutelný ostrov s bezchybnou krásou a půvabem, který stojí za návštěvu. Přijďte objevit tuto jedinečnou destinaci a zanechte se unést atmosférou tohoto kouzelného místa.